Tevékenység
Köszönöm, hogy meglátogatta a régi honlapomat.
Aktuális információkat itt talál:

https://kocsisbicskak.hu/A bicskáim, késeim készítésénél több száz éves tradíciókat ötvözök a modern kor vívmányaival. Igyekszem minél több munkaművelete magam végezni.
Az egyedi kivitelezés estén a kézi megmunkálás szerepe nagyon fontos. Pengéim egy részét kovácsolással készítem. Az általam felhasznált damaszt acélok is saját műhelyem termékei. Az 1990-es évek közepén éledt újjá Magyarországon is, a kovácshegesztéssel rétegelt acél késztése, a damaszkolás. Ennek készítését kezdetben óriási titokzatosság és mítosz övezte. Ebben a tevékenyégben korábban a bátyám volt segítségemre, a ráverő kalapáccsal, és kreatív ötleteivel, 2008 óta rugós gépi kalapácsot is használok.

https://www.youtube.com/watch?v=134zNZPbjUE
Ez az újra felfedezett technológia lehetővé teszi, hogy penge és nyél, esztétikum és funkció, hagyomány és fejlődés magasabb szintű összhangja valósuljon meg.Pengeanyagnak a hagyományos szénacélokon és damasztacélokon kívül, modern rozsdamentes acélokat, porkohászati acélkokat is használok.

A nyelekhez felhasználok színesfémeket, fákat, szarvakat, agancsokat.

A késkészítéshez természetesen a kézi eszközökön kívül szükség van gépi megmunkáló eszközökre is.

http://indavideo.hu/video/A_vesesAz acélok hőkezelését elektronikusan vezérelt kememcében végzem. Az eredmény műszeresen mérem.


© Kocsis Ferenc<br>Kocsis Ferenc minden jogot fenntart magának honlapja bármely részének bármilyen másolásával, terjesztésével, elektronikus tárolásával és feldolgozásával kapcsolatban.<br>
The owner, Mr. Ferenc Kocsis reserves all rights, copying, distributing, electronic storing, and processing any part of this homepage.

'interfectus' by jalist